PKN
  » De Gemeente  
Hervormde Gemeente Rockanje
Predikant PredikantUit de pastorie

Op woensdagavond 11 maart, onze bidstond voor gewas en arbeid, zijn wij als gemeente voor het laatst bijeen geweest. Inmiddels zijn we maanden verder en ligt er een onwerkelijke tijd achter ons. Gemeente zijn in coronatijd. Gelukkig konden wij online kerkdiensten verzorgen, maar kerkdiensten zonder dat wij als gemeente echt bijeen zijn, blijven een noodoplossing. Gelukkig gaan de kerkdeuren vanaf zondag 5 juli weer open. Elders in dit blad leest u over de nodige maatregelen die wij als kerk moeten treffen in het kader van het coronavirus of Covid -19. Zo zullen wij misschien wel onze oude vertrouwde plek in de kerk op moeten geven, zal er geen koffiedrinken zijn na de dienst en wat nog het meest ingrijpende is: wij gaan voorlopig niet zingen! Het virus mag dan op dit moment minder actief lijken, het is er nog steeds. Laten wij ons echter verheugen over het feit dat wij weer naar de kerk kunnen gaan. Ik hoop dan ook van harte dat wij ons daarover verheugen en de gang naar de kerk weer weten op te pakken. Het gevaar is immers niet denkbeeldig dat wij in de afgelopen maanden gemakzuchtig zijn geworden. Je kunt ontbijten bij een onlinedienst. Geen gehaast om op tijd in de kerk te moeten zijn en ach, als je toch niet mag zingen in de kerk kun je dan niet beter thuis blijven, dáár kun je wel zingen? Nee! De fysieke ontmoeting met elkaar is heel belangrijk. Dat je samen je geloof beleeft. Wij zijn als christenen al sterk in de minderheid in onze samenleving. Ook daarom is het zo waardevol om elkaar te zien en te ontmoeten.

Nu is het een gegeven dat de opening van de kerk plaatsvindt in de vakantietijd. Niet iedereen zal ‘op honk’ zijn. Ook zullen sommigen niet kunnen komen, omdat ze een broze gezondheid hebben. Wij hebben uitgerekend dat er ongeveer 60 mensen in de kerk geherbergd kunnen worden, wanneer wij de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Er zal in de vakantietijd dus ruimte in de kerk zijn om ook gasten te kunnen verwelkomen.

Ik hoop en bid dat ons gemeentelijk leven langzamerhand weer meer vorm mag gaan krijgen. Zullen wij daar samen om bidden?


 

 

terug
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje
  
        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 

       Elke  zondag  09.45uur   
       aanvang van de Dienst.

       
     


       

    De Dienst direkt of later
                          beluisteren

      

           
    

 

            Jeugdclub

         
          
      meer
             Gaat niet door.


            
           ??   kijk....  !
                Gaat niet door.


     
              
         
!  er is nog plek  !


              meer .....
             Gaat niet door.       Koffie ochtenden
    Iedereen is welkom

    
            Gaat niet door.
   Struinen door de duinen

 Kijk....   
     
     Gaat niet door!
 
    
               
 

uitnodiging
         

 


  

       Snuffelloods is uit
          voorzorg 
                       gesloten !

  


  
    

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.