» De Gemeente
predikant predikant

Voor de meesten onder ons is de vakantieperiode weer voorbij. Ook voor ons als pastoriebewoners. Wij hebben een heerlijke vakantie in Drenthe gehad, alwaar wij een caravan hebben. Wij hebben veel gefietst en genoten van het doorgaans prachtige weer. Nieuwe energie en ook een nieuw seizoen. De zomer die voorbij is en de herfst die is aangebroken. Immers meteorologisch gezien, begint de herfst op 1 september. Wat gaat een jaar toch ontzettend snel. Nog even en wij kunnen weer voorbereidingen voor de Kerst gaan treffen.

Startzondag

Kerkelijk gezien begint ons nieuwe seizoen op 15 september, dan willen wij onze startzondag houden. Het blijft een wat vreemde benaming, omdat het eigenlijke werk in de kerk nooit stopt of is gestopt. Toegegeven, er vinden in de zomermaanden wat minder activiteiten plaats, maar elke zondag zijn we gewoon open en ook het pastoraat en de bestuurlijke leiding en bezinning houden nooit op. Toch een startzondag, ditmaal onder het thema: ‘Enthousiast dromen’

Onlangs ben ik begonnen met een korte serie over de nachtgezichten (visioenen) van de profeet Zacharia. Op de startzondag hopen wij samen na te denken over het derde nachtgezicht, dat gaat over een jongeman met een meetsnoer in zijn hand. Heel toepasselijk aan het begin van een nieuw seizoen. Hopelijk bent u nieuwsgierig geworden en dat is nu juist de bedoeling!

Na afloop van de dienst is er koffiedrinken met iets extra’s.

Het is overigens verheugend om te constateren dat het aantal mensen dat blijft koffiedrinken groeiende is. Het is een goede zaak om elkaar op deze manier te treffen. Het bevordert het samen gemeente-zijn.

Wij vullen de startzondag dit jaar wat soberder in dan voorheen, omdat wij nog niet zo lang geleden, op zaterdag 22 juni, een zeer geslaagde vrijwilligersmiddag met elkaar hebben gehad. Voor die gelegenheid hebben wij toen de tent opgezet. Lange tijd heeft de tent in de zomer nog dienst gedaan als ontmoetingsplek na de kerkdienst, maar helaas heeft de harde wind van een paar weken geleden roet in het eten gegooid. De tent moest toen plotseling worden verwijderd, zodat wij nu alweer een aantal zondagen in het tentloze tijdperk verkeren.

De zaterdag, voorafgaande aan de startzondag, wil Hans Bruinsma iets leuks gaan doen met onze jongeren. Wat precies is op dit moment nog niet duidelijk, maar er wordt door hem aan gewerkt. De bedoeling is dat de activiteit start om tien uur en ongeveer duurt tot een uur of een in de middag. Nadere bijzonderheden volgen nog of zijn bij het verschijnen van dit blad reeds bekend. Heb je interesse om mee te doen, neem dan contact op met Hans, telefoon 06-42165659.

Vakantie bijbelclubdagen
                laugh yes