PKN
  » Activiteiten » Lezingen en Seminars 
Hervormde Gemeente Rockanje
Lezing , Het anti-Joodse sentiment binnen de christelijke kerk toen en nu Lezing , Het anti-Joodse sentiment binnen de christelijke kerk toen en nu U wordt uitgenodigd voor een studiebijeenkomst op woensdag 10 april 2024 in Spijkenisse. Namens Christenen voor Israël zal ds. Kees Kant spreken over het thema:
 Het anti-Joodse sentiment binnen de christelijke kerk toen en nu


Het anti-Joodse sentiment binnen de christelijke kerk toen en nu
Een jaar voor de Tweede Wereldoorlog begon, richtten predikanten en professoren in Eisenach een kerkelijk instituut op die de verbijsterende taak zagen om de Bijbel te ontdoen van alle Joodse elementen. Tot eind 1945 werkte men gestaag door, alsof er niets aan de hand was in de wereld, om een ontjoodste bijbel en catechismus, naast tal van anti-Joodse boeken te produceren. Het gedachtengoed van Eisenach is niet verdwenen en leeft nog ongemerkt door in de kerken, ook in Nederland. In Eisenach bedacht men dat Jezus een Ariër was en Sabeel en het Bethlehem Bible College verkondigen dat Jezus een Palestijn was. Hoe belangrijk is het om deze hedendaagse misleiding te herkennen als kerken.


Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israel International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”


Praktische info
De bijeenkomst vindt plaats in Michaëlkerk, Anjerplein 1, 3202GE te Spijkenisse. De aanvang is om 19.30 uur, de toegang is gratis.Kijk voor meer info op https://www.christenenvoorisrael.nl/


Wilt u naar deze bijeenkomst, laat u dat dan weten. We kunnen dan het vervoer combineren.


Met vriendelijke groet,
Joop Fonteijne
Tel: 06 40044287

        
Wilt u de lezing terug kijken , klik dan op de "link"  hieronder : ( de lezing begint bij minuut 33 )    https://www.youtube.com/watch?v=AmV-l5v9PXU&list=PLgCmp74-zLNpoiW9rJi-c1SGdFvFyNvyw&index=1   
 
Bidstond Bidstond


Iedere tweede dinsdag van de maand word er bidstond gehouden voor Israël, de Gemeente en onze naasten.
De bidstond wordt gehouden in de consistoriekamer van de Dorpskerk van 19.00 - 19.45 uur.
 
Tijdens de bidstond bent u vrij om wel of niet hardop te bidden. Alleen uw aanwezigheid is al een bemoediging voor anderen en uiteindelijk ook voor uzelf.
 
Indien u wilt, kunt u aan de groepsapp worden toegevoegd. De groepsapp is bedoeld voor het delen van gebedspunten die tussentijds opkomen.
 
U bent van harte uitgenodigd.
 
Joop Fonteijne
Tel. 0640044287 
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje


        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 
       Elke zondag 09.45 uur
       aanvang van de Dienst


  


        

      De Dienst direct of later
      beluisteren klik  hier...               
                    

     
        Actuele Informatie

        kijk hier....
        Bidstond
       lees hier....

 


  
          Jeugdclub

       

        Lees  meer 
        Koffie ochtenden
       Iedereen is welkom
     


  
             Struinen door de duinen
                
      Kijk....   
     
    
 
    
               

        Diverse uitnodigingen


         


  

  
 Bericht van de 
                     Snuffellloods 
     
      
  


          
    

 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.