PKN
  » Diaconie 
Hervormde Gemeente Rockanje
Diaconie Diaconie

          

                   Project 10 27 - De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf.Vanuit de Diaconie willen we graag de volgende oproep doen.
Het coronavirus houdt heel Nederland in de greep, dus ook Rockanje.
Als u hulp nodig heeft voor het halen van boodschappen en/of medicijnen en u heeft niemand in de buurt of buren die u kunnen helpen, neemt u dan contact op met Emmie (402579) of Carla (321789).
                                                                                -***********-
Wilt u een kaartje sturen naar de meest kwetsbare mensen in de “Stuifakkers”, “Leemgaarde” en andere verzorgings- en verpleeghuizen. Maar ook naar het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland, degenen die daar moeten blijven, mogen bijna geen bezoek ontvangen. Dus is het erg fijn dat er toch aan hen gedacht wordt.


 

S CHOENENDOOSACTIEEen klein gebaar. Juist in deze tijd ervaren we van dichtbij hoe waardevol een helpende hand, het boodschapje voor de buurman op leeftijd of de kaart voor je eenzame opa of oma is. We zien nu dat een kleine handreiking onbetaalbaar is. Dit is wat we met elkaar voor elkaar kunnen betekenen.
Deze tijd leert ons ook, dat wij het in ons land goed hebben, Wij kunnen helpen, wij kunnen delen!. Dat is op tal van plekken in de wereld helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tal van kinderen hebben onze hulp nodig.


Vul daarom een schoenendoos, geef een schat.


Dit jaar doen wij in Rockanje, samen met onze zusters en broeders van de Hervormde kerk weer mee aan de schoenendoosactie, voorheen van Actie4kids en daarvoor Edukans.
Met deze actie worden schoenendozen door u gevuld met speelgoed, schoolspullen, zeepjes en tandenborstel/ tandpasta voor kansarme kinderen in o.a. Sri Lanka, Irak of Ghana.
2,5 Miljoen kinderen zijn de afgelopen jaren verrast met zo’n schat.
Voor kinderen die een schoenendoos krijgen, is het een enorm feest. De kinderen zijn ongelooflijk blij met zo’n cadeau:een pen, een schrift, een kladblok. Daarmee kunnen ze, soms voor het eerst, echt meedoen op school.
In de gezamenlijke dienst in de Welkomkerk van 3 oktober zijn we begonnen met de actie.
In de kerk zijn nog steeds folders beschikbaar of u kunt bij één van de diakenen informatie krijgen om mee te doen.
Op 5 december wordt deze actie afgesloten in de gezamenlijke dienst in de Dorpskerk, en brengen we de gevulde schoenendozen weg.
(Voor wat betreft de verzendingskosten, die neemt de diaconie voor haar rekening).


Namens de diaconie.

Collecterooster november 2021

 
Woensdag 3 november 2021: Dankdag
De voedselbank Brielle is een uitdeelpost van Nissewaard. Vanuit de uitgiftelocatie ’t Woud, worden elke vrijdag de pakketten uitgedeeld. Voedselbank Brielle draagt daarbij zorg voor de cliënten in Brielle, Oostvoorne en Rockanje. Ze zijn afhankelijk van giften.
Gezien de naweeën van de covid_19, zullen er meer mensen afhankelijk worden van deze stichting. Je zal je baan of je bedrijf maar verloren hebben…. En dan ben je blij dat de voedselbank je kan helpen.


Zondag 7 november 2021
Democratische Republiek Congo: Kerk in Congo reikt verstoten Pygmeeën de hand

Pygmeeën zijn in Afrika wat de Roma in Europa zijn: verjaagd, uitgebuit en geminacht. Ze leven in grote armoede en gaan nauwelijks naar school. Zo’n 98 procent is analfabeet.

 Papa Bule Mulefu woont in een Pygmeekamp dicht bij het plaatsje Lolwa. Toen hij last kreeg van een liesbreuk, kwam hij naar het ziekenhuis van de kerk. Daar weigerden ze een operatie uit te voeren, want Papa Bule had geen geld en het leek geen spoed te hebben. Dagenlang sliep Papa Bule in de bosjes bij het ziekenhuis, totdat Willem Folmer – GZB-zendingsarts in het ziekenhuis – hem onder een van de bedden zag liggen: “Hij lag te kreunen van de pijn. Dezelfde dag opereerden we hem. Er bleek een stuk dode darm te zijn, die hem zonder behandeling zeker fataal zou zijn geworden. Gelukkig knapte hij na de operatie goed op!”

Enorme nood
Willem: “Inmiddels is er een patiëntenfonds voor de meest schrijnende gevallen. Maar door de patiënten uit de Pygmeegemeenschap werden we ons steeds meer bewust van de enorme nood die er onder hen is, niet alleen fysiek maar ook op geestelijk gebied. Daarom wil de GZB samen met de kerk, de Communauté Emmanuel, Gods liefde met hen delen.”
 
Openingen voor het Evangelie
Onder de Pygmeeën zijn nu nog nauwelijks christenen. Met uw hulp wil de GZB lokale kerken motiveren om zendelingen uit te zenden naar een Pygmeekamp in hun buurt. We willen de kerk ondersteunen met trainingen voor deze zendelingen. Door het kamp regelmatig te bezoeken kan een langdurige relatie met de Pygmeeën worden opgebouwd en kunnen er openingen ontstaan om het Evangelie te delen. Want alleen het Evangelie kan werkelijk een verandering teweeg brengen in de vele sociale problemen die er zijn. Ook willen we, samen met de Pygmeeën zelf, nadenken over positieve ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, voedselzekerheid en scholing.
Door langdurig met de Pygmeeën op te trekken kunnen er mooie dingen gebeuren. 


Laten we in liefde omzien naar de Pygmeeën!
Helpt u mee?


Zondag 14 november 2021: Project 1027Collecte voor Diaconaat in Nederland
Praktische hulp in Rotterdam-Zuid’


De opbrengst is bestemd voor diaconaal werk in Nederland: het project ‘Praktische hulp in Rotterdam-Zuid’. Project 10 27 werkt hiervoor samen met de IZB.


LICHT OP ZUID is een multiculturele nieuwe geloofsgemeenschap in Rotterdam-Zuid. Het is een warme, kleurrijke kerk met mensen van allerlei culturen. Een belangrijk onderdeel van het werk van Licht op Zuid is diaconale hulp. Destijds gestart als geloofsgemeenschap voor wijkbewoners en inmiddels uitgegroeid tot een groter wijkinitiatief met veel sociaal- maatschappelijke activiteiten.


Het werk van Licht op Zuid richt zich in eerste instantie op de wijk Bloemhof. Een groot gedeelte van de inwoners is migrant en heeft een niet-Nederlandse achtergrond. Velen hebben te kampen met allerlei financiële en maatschappelijke problemen als werkloosheid, armoede, illegaliteit, verslaving en relationele problematiek.


Er zijn veel vluchtelingen die hun weg proberen te vinden in de Nederlandse samenleving en de maatschappelijk werker helpt hen daarbij en bespreekt ook geloofs- en zingevingsvragen met
hen.


Ik was blij toen we twee jaar geleden een bovenwoning in de wijk Bloemhof kregen. Maar mijn blijdschap sloeg om in eenzaamheid. Mijn zoon ging naar school en ik bleef alleen achter. Nu heb ik via Licht op Zuid lieve mensen ontmoet. Ze luisteren naar mij en helpen mij Nederlands te leren.”
Laila (deelnemer taalles)


Zondag 21 november 2021: Open Doors
Onze missie
Op de bres staan voor vervolgde christenen: dat is wat Open Doors doet. We zijn een interkerkelijke stichting en steunen vervolgde christenen ongeacht hun kerkelijke gezindte.
Onze doelstelling
Open Doors wil vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd versterken, toerusten en aanmoedigen tot wereldevangelisatie. Dit doen we door gebed en:

  • We verspreiden Bijbels, Bijbelstudiematerialen en andere communicatiemiddelen. Ook voorzien we in kaderopleidingen en verlenen we praktische hulp.
  • In bedreigde en onstabiele gebieden bereiden we christenen voor op mogelijke vervolging en lijden.
  • Christenen in de vrije wereld lichten we voor over christenvervolging. Zodat ze met vervolgde christenen meevoelen en hen actief helpen.

Dit doen we omdat we geloven dat wanneer één lid lijdt, alle andere meelijden (1 Kor.12:26). Ook geloven we in Jezus’ opdracht om alle volken tot Zijn leerlingen te maken (Matt. 28:19). En we geloven dat alle deuren openstaan voor het evangelie.
Zondag 28 november 2021: Dorcas-Voedselactie
Rondkomen van 45 euro per maand waar je alles van moet betalen. Ook je medicijnen en je eten. Het is voor veel ouderen in Oost-Europa aan de orde van de dag. Wij brengen mensen daarom een voedselpakket. Dat is belangrijk, vooral in de koude wintermaanden. Dan kan er geen groente verbouwd worden. Het pakket is niet alleen gevuld met houdbaar voedsel, maar ook met verse producten. Dit kan omdat de producten in de landen zelf zijn ingekocht.
Voor wie is de voedselactie?
De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Soms zien ze wekenlang helemaal niemand. Een voedselpakket is meer dan welkom. Dit jaar zamelen we geld in om in de landen zelf de pakketten te kopen. We brengen ze zo snel mogelijk bij de allerarmsten. Het geeft hen hoop te weten dat er mensen om hen geven.
Wie zijn wij?
Wij zijn Dorcas. Wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zo volgen wij Jezus Christus na.
Zo helpen we samen duizenden mensen in Oost-Europa. Doe u mee?


Namens de diaconie, alvast bedankt.

 

terug
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje


       Gemeente avond       
    maandag  8 november
          Komt u ook !?
 


        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 
       Elke zondag 09.45 uur
       aanvang van de Dienst


   


        

    De Dienst direct of later
    beluisteren klik  hier...               

----------------------------------

  De liturgie voor de eredienst
  vindt u 
hier....


 

           
    
 
 
Wij houden ons aan de regels van
het RIVM in het Clubwerk


            Jeugdclub

         
       
  Lees  meer 
 


            
           ??   kijk....  !
               


     
             
               
 
  
    
             
  ( update )       Koffie ochtenden
       
 
worden hervat !

       Iedereen is welkom

    
           
   Struinen door de duinen
 
     Doorstart 
             lees snel !!!!
      
 Kijk....   
     
    
 
    
               

        Diverse uitnodigingen


         


  

  
 Bericht van de 
                     Snuffellloods
       
      
  


          
    

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.