» De Gemeente
Predikant Predikant

UIT DE PASTORIE

De vakantieperiode is voor de meesten onder ons verleden tijd. Ik hoop dat wij weer frisse moed hebben gekregen en hernieuwde krachten hebben opgedaan. Wij kunnen er weer tegenaan en dat is nodig, zeker ook als wij kijken naar onze gemeente. Te lang heeft alles op een laag pitje gestaan door corona. De sporen van corona zijn nog steeds zichtbaar. Er moet weer gebouwd gaan worden. Dat de startzondag, die wij op 12 september hopen te houden, daartoe een aanzet mag geven! Huisgroepen, gespreksgroepen, zondagschool, (belijdenis) catechese, koffieochtenden en laten wij ook het koffiedrinken na de dienst niet vergeten. Dat laatste wordt gemist. Het is goed voor de onderlinge band en dus broodnodig dat het weer wordt opgestart. Ook de samenwerking met de Welkomkerk mag in het lijstje niet ontbreken. Nu er een nieuwe voorganger is, in de persoon van ds. Peterjan van der Wal, zal het erop aankomen hoe wij die samenwerking meer vorm kunnen gaan geven. In ieder geval gezamenlijke gespreksavonden om zo elkaar beter te kunnen leren kennen. Kortom, er is werk aan de winkel. Uw en jouw inzet wordt gevraagd. Wij doen toch mee?! Exacte data voor alle activiteiten kan ik nu nog niet melden. U zult daar de komende tijd nader over worden geïnformeerd.
Wat onze zieken betreft…onze gedachten gaan allereerst uit naar Ineke Fonteijne. Het gaat naar omstandigheden redelijk met Ineke, maar het lopen gaat erg moeizaam en is pijnlijk. Mag zij en Joop rekenen op onze gebeden? Met Atie Man in’t Veld gaat het gelukkig weer wat beter. Verder denken wij ook aan Piet van Geest. Onlangs was ik bij hem en was hij redelijk helder. Het gaat dus duidelijk de ene keer wat beter met hem dan de andere keer.
Inmiddels weet u ook dat Maartje Vellekoop, die de laatste jaren in Stuifakkers verbleef, op 13 augustus is overleden. Maartje mocht 95 jaar worden. Lange tijd was Maartje nog heel actief. Tot vorig jaar april reed zij nog auto en heel lang heeft ze genaaid en breiwerk verricht. Wanneer ik mij niet vergis heeft zij ruim 300 mutsen in haar leven gemaakt voor zeelieden. De laatste weken was Maartje erg moe. De fut was er uit. Haar nieren functioneerden niet meer naar behoren met alle gevolgen van dien. Rustig en kalm is Maartje in het ziekenhuis van Dirksland overleden. Op donderdag 19 augustus hebben wij afscheid van Maartje genomen in het crematorium van Spijkenisse. Dat Carla en Cor, haar dochter en schoonzoon, de kleinkinderen en verdere familie de herinnering aan Maartje levend mogen houden.

Dit was het voor deze keer. Gods zegen bij alle dingen en een hartelijke groet vanuit de pastorie.

Ds. William Quak

De liturgie voor de eredienst
  vindt u
hier....