» Diaconie
Diaconie Diaconie

Project 10 27 - De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf.

Vanuit de Diaconie willen we graag de volgende oproep doen.
Het coronavirus houdt heel Nederland in de greep, dus ook Rockanje.
Als u hulp nodig heeft voor het halen van boodschappen en/of medicijnen en u heeft niemand in de buurt of buren die u kunnen helpen, neemt u dan contact op met Emmie (402579) of Carla (321789).
                                                                                -***********-
Wilt u een kaartje sturen naar de meest kwetsbare mensen in de “Stuifakkers”, “Leemgaarde” en andere verzorgings- en verpleeghuizen. Maar ook naar het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland, degenen die daar moeten blijven, mogen bijna geen bezoek ontvangen. Dus is het erg fijn dat er toch aan hen gedacht wordt.

Zondag 5 september 2021 – Werelddiaconaat - Project 1027

Slowakije - Hart voor Roma

Overal in Europa wonen Roma. Velen kijken op hen neer. De relatief kleine kerk in Slowakije wil er voor deze kwetsbare mensen zijn en hen helpen een menswaardig bestaan op te bouwen.
Om de kerk hierin te ondersteunen, hebben we een fonds opgezet. Hiermee worden lokale gemeenten in staat gesteld om de Roma-bevolking te helpen in hun dagelijks levensonderhoud.
In Felsővály is een gebouw aangekocht om een plek te hebben waar Roma elkaar kunnen ontmoeten. Dit Roma-centrum moet gerenoveerd en ingericht worden. Er zijn plannen om er een dagopvang voor de zeer kwetsbare tienermoeders te starten en hen zo een veilige omgeving te bieden.

Zsuzska Tóth is namens de kerk coördinator van de Roma-missie in Slowakije:

Als schoolmeisje had ik een afkeer van de Roma. Ze pestten me en één keer ben ik door drie Romameisjes uit de bus gegooid. Ik was bang voor hen. Pas toen ik een Romavrouw ontmoette die voor Hongaren bad, veranderde mijn kijk op de Roma radicaal. Ik had namelijk
nog nooit een Hongaar voor de Roma horen bidden. Dus toen ik deze vrouw voor míjn volk hoorde bidden, was ik beschaamd. Gods Woord geeft ons de opdracht om elkaar lief te hebben en voor elkaar te bidden.”

Zondag 12 september 2021 – NOODHULP HAÏTI.

Haïti is zaterdag 14 augustus getroffen door een zware aardbeving. Er zijn minstens 1941 doden, 6.900 gewonden en honderden vermisten. Meer dan 13.985 huizen zijn verwoest waardoor veel mensen noodgedwongen op straat leven, waar het vaak onveilig is. Het is een enorme tragedie voor het land dat ramp op ramp te verduren krijgt en dat geldt als een van de armste landen ter wereld.

Tearfund en Woord en Daad werken al jaren in Haïti via lokale partnerorganisaties en kerken en weten daardoor goed wat er leeft in het getroffen gebied. Eerste inventarisaties laten zien dat er op dit moment dringend behoefte is aan schoon drinkwater, voedsel en onderdak. Daarnaast willen we er ook op lange termijn zijn voor de mensen en met hen zoeken naar duurzame oplossingen.

Steun de noodhulpactie van Tearfund en Woord en Daad
Tearfund en Woord en Daad komen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving. Dat kunnen wij alleen doen met uw hulp. Daarom doen we een dringend beroep op uw gemeente om deze noodhulpactie te steunen met een gift, een kerkelijke collecte en gebed.

U kunt ook uw gift op het bankrekeningnummer van de diaconie overmaken.

Zondag 19 september 2021 –H.G.J.B.
Zit je met levensvragen? Verlang je naar een leven met God? Of wil je als ouder of leidinggevende in het jeugdwerk jongeren daarin toerusten en voorleven? Sluit je dan aan bij de HGJB. Al meer dan honderd jaar biedt de HGJB houvast aan jongeren en hun gemeenten. Herkenbaar, levensecht, inspirerend en deskundig.

Missie
De HGJB is een vereniging van gemeenten en jeugdclubs binnen de Protestantse Kerk in Nederland die, staande in de hervormd-gereformeerde traditie, jongeren van de gemeente bij Christus wil brengen, opdat ze Hem leren kennen, vertrouwen en navolgen. We doen dit in afhankelijkheid van en gehoorzaamheid aan God, die ons wil inschakelen bij de uitbreiding van Zijn Koninkrijk in deze wereld. Met dat doel organiseren we inspirerende activiteiten voor jongeren en rusten we hun ouders en leidinggevenden toe met een samenhangend geheel van kennis, vaardigheden, methoden en materialen voor goed kerkelijk jeugdwerk.

Visie

De HGJB gelooft dat jongeren voor hun behoud Christus nodig hebben en dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer zij hun houvast vinden in Hem. Hun gemeenten komen tot bloei wanneer zij maximaal zijn toegerust om de navolging van Christus concreet te maken in de leefwereld van jongeren en hen daarin voor te leven.

Steun de HGJB

Het werk van de HGJB heeft impact op jongeren en hun gemeenten. Gelooft u ook dat jongeren voor hun behoud Christus nodig hebben en dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer zij hun houvast vinden in Hem?

Zondag 26 september 2021 – Pl. Jeugdwerk

Namens de diaconie. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.

De liturgie voor de eredienst
  vindt u
hier....