» Activiteiten
Uitnodiging PCOB Uitnodiging PCOB

NOG STEEDS TE JONG???

Alhoewel het niet iedereen gegeven is om in gezondheid oud te worden, blijkt toch in de praktijk van alle dag en zoals we allemaal om ons heen zien gebeuren of zelfs zelf meemaken dat velen van ons steeds ouder worden. Mijn eigen oma overleed in de zestiger jaren op 74 jarige leeftijd en dat werd heel normaal gevonden. Een mooi leven gehad en ook nog eens een mooie leeftijd bereikt.

Nou, zo staan we er nu niet meer in. Degenen van ons die redelijk gezond en fit blijven, fietsen, wan- delen, kaarten en wat dan ook blijven doen, vinden zichzelf weliswaar op leeftijd, maar zeker niet oud. Dat wordt haast een besmet woord, een besmet begrip. Jong en actief, dat is het motto.

Met zo’n gedachten gang/ zo’n aanname in het achterhoofd, zeggen praktisch alle zestigers en ook zelfs zeventigers moeiteloos dat ze (veel) te jong zijn om bij de ouderen te behoren, laat staan dat ze lid zouden willen worden van een organisatie als het PCOB, oftewel de Protestants Christelijke Ouderen Bond (die overigens nauw, in feite steeds nauwer samenwerkt met haar katholieke zustervereniging KBO).

Wat een jammerlijk misverstand. Iedereen, onafhankelijk van iemands leeftijd, overigens ook stellen, hebben geregeld menselijk contact van node, het liefst van leeftijdsgenoten. En laat nu de PCOB een ideale club zijn om dat te bewerkstelligen! DE PCOB is beslist geen club die exclusief voor 80-plussers het een en ander organiseert, zodat die zielige oudjes toch nog wat vertier hebben. Niets daarvan, de activiteiten van de afdeling Westvoorne van de PCOB behelzen veel meer dan dat. Een korte kennismakings opsomming per seizoen:

• We hebben momenteel rond de 180 leden uit Rockanje, Oostvoorne, Tinte, Hellevoetsluis en Brielle en de gemiddelde leeftijd ligt zeker niet boven in de 80, eerder in tweede helft 70 en beginnend bij 60 plus.

• Drie keer per jaar is er een themaonderwerp met een spreker.

• Twee middagtochten per bus of boot, met interessante of leuke reisdoelen.

• Een vakantieweek in een hotel ergens in Nederland in september/oktober, volledig verzorgd met mooie excursies.

• Gezellige bijeenkomsten waar u andere leden ontmoet.

• We houden een Openingsbijeenkomst met een lezing, een Nieuwjaarsbijeenkomst en een Kerst- en een Paasbijeenkomst met een overdenking. Deze bijeenkomsten sluiten we af met een heerlijke lunch.

• Bij het lidmaatschap behoort 10x per jaar de eigen Nieuwsbrief en het KBO/PCOB Magazine.

• Leden kunnen rekenen op landelijke belangenbehartiging en ledenvoordeel.

• Het omzien naar en contact met de leden onderling is hartverwarmend .

Het zal u inmiddels duidelijk zijn dat u, zestiger en/of zeventiger(s) wordt opgeroepen om van onze vereniging lid te worden. Eenmaal lid geworden is er nauwelijks of feitelijk nooit iemand die zegt : dat vond ik niets, ik stop er mee.

Mocht dit u nu wel aanspreken, dan kunt u nadere informatie krijgen bij Tineke Vriend, secr. PCOB Westvoorne. (tel. 0181-404434 of 06-2535 7858). Of misschien kent u wel iemand uit uw omgeving die al lid is en kunt u bij hem/haar informatie opvragen. U mag tenslotte altijd eerst eens komen sfeerproeven op een bijeenkomst. U bent van harte welkom!

Nico Hanemaayer

SPELLETJESMIDDAG - 27 OKTOBER 2021

Op woensdag, 27 oktober houden we weer onze traditionele spelletjesmiddag.
Zoals u in het verleden al van ons gewend was, is er weer van alles te doen. Om maar wat op te noemen: scrabble, rummikuppen, sjoelen, kaartspelen en natuurlijk BINGO. We proberen hiervoor weer leuke prijsjes voor u te verzamelen.
De inloop is vanaf 13.30 uur. U krijgt dan koffie/thee aangeboden en we beginnen dan om 14.00 uur.
De locatie is in de Welkomkerk.
Ook aspirant-leden zijn natuurlijk van harte welkom.
Als bijdrage in de kosten laten we het lief-en leedbusje rondgaan.
Mocht u vervoersproblemen hebben, dan kunt u voor Rockanje en Tinte bellen naar Harry Sloots, 06-38901702 en voor Oostvoorne naar Henk Otten, 0181 483677.
Hopelijk tot ziens op 27 oktober!

Tineke Vriend

De liturgie voor de eredienst
  vindt u
hier....