PKN
  » Diaconie 
Hervormde Gemeente Rockanje
Diaconie Diaconie


 

                   Project 10 27 - De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf.
HIJ KOMT ER WEER AAN ONZE 


                                                          ACTIE SCHOENENDOOS                             

Vooral in deze tijd ervaren we van dichtbij hoe waardevol een helpende hand, het boodschapje voor de buurman op leeftijd of de kaart voor je eenzame opa of oma is. We zien nu dat een kleine handreiking onbetaalbaar is. Dit is wat we met elkaar en voor elkaar kunnen betekenen.
Deze tijd leert ons ook, dat wij het in ons land goed hebben, Wij kunnen helpen, wij kunnen delen! Dat is op tal van plekken in de wereld (denk aan Oost Europa) helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tal van kinderen hebben onze hulp nodig.


Vul daarom een schoenendoos, geef een schat.


Dit jaar doen wij in Rockanje, samen met onze zusters en broeders van de Hervormde kerk en ook met de zusters en broeders van de kerk in Tinte weer mee aan de schoenendoosactie.
Met deze actie worden schoenendozen door u gevuld met speelgoed, schoolspullen, zeepjes en tandenborstel/ tandpasta voor kansarme kinderen in o.a. Sri Lanka, Irak of Ghana.
2,5 Miljoen kinderen zijn de afgelopen jaren verrast met zo’n schat.
Voor kinderen die een schoenendoos krijgen, is het een enorm feest. De kinderen zijn ongelooflijk blij met zo’n cadeau: een pen, een schrift, een kladblok. Daarmee kunnen ze, soms voor het eerst, echt meedoen op school.
In de gezamenlijke dienst in de Dorpskerk van Rockanje zullen we op zondag 17 September a.s. beginnen met de actie.
In beide kerken zijn de folders beschikbaar of u kunt bij één van de diakenen informatie krijgen om mee te doen.
Als U zelf de verzendkosten overmaakt, gelieve dit dan op IBAN NL83INGB0000334243 t.n.v. Stichting Global Aid Network Holland o.v.v. relatiecode RC43434. Met name dit kernmerk is voor de administratie essentieel!
Op 12 november wordt deze actie afgesloten; dit jaar gebeurd dit in beide kerken afzonderlijk en we hopen dan weer een heleboel gevulde schoenendozen te mogen weg brengen


Namens de gezamenlijke diaconieën,


Rogier van de Velde / Emmie Langendoen

 
 

Collecterooster


Zondag 3 september – Beroepstrainingen voor de allerarmsten
S amar is een van de armste provincies van de Filipijnen. De GZB ondersteunt de lokale kerk in deze provincie bij het opzetten van trainingen om mensen te helpen om in hun levensonderhoud te voorzien. De trainingen bieden ook gelegenheid om het evangelie te delen met de deelnemers en hun families.


Veel mensen op Samar leven onder moeilijke omstandigheden. Het eiland wordt regelmatig getroffen door natuurgeweld en meer dan 60% van de bevolking leeft in armoede. Door cyclonen worden oogsten aangetast en raken huizen en andere gebouwen beschadigd. Omdat veel mensen afhankelijk zijn van landbouw, is hun levensonderhoud kwetsbaar. Door het bieden van opleidingen en nieuwe mogelijkheden om inkomsten te genereren, helpt de lokale kerk de allerarmsten op Samar in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Ze krijgen cursussen om kleding te maken en trainingen over verantwoorde landbouw. Om zo inkomen te kunnen verwerven om drie keer per dag te kunnen eten, hun kinderen naar school te kunnen sturen en stabiliteit te hebben. Bovendien bieden de trainingen een mogelijkheid om het Evangelie te delen en aan relaties te bouwen.


Melanie Pajac (zie foto op de voorzijde) is 42 en woont in Hibubullao, op het eiland Samar. Ze is moeder van drie kinderen. In 2019 volgde ze de naaicursus in Catubig. Melanie bleek niet alleen erg goed met de naaimachine, maar ook nog eens een flinke dosis leiderschapskwaliteiten te bezitten. Vandaag heeft ze de leiding over de coöperatieve groep voor kleermakerij en pantoffels.
https://www.project1027.nl/


Zondag 10 september – Diaconie Algemeen


Zondag 17 september – Dienst met Welkomkerk


Zondag 24 september – HGJB
Zit je met levensvragen? Verlang je naar een leven met God? Of wil je als ouder of leidinggevende in het jeugdwerk jongeren daarin toerusten en voorleven? Sluit je dan aan bij de HGJB. Al meer dan honderd jaar biedt de HGJB houvast aan jongeren en hun gemeenten. Herkenbaar, levensecht, inspirerend en deskundig. 


Missie
De HGJB is een vereniging van gemeenten en jeugdclubs binnen de Protestantse Kerk in Nederland die, staande in de hervormd-gereformeerde traditie, jongeren van de gemeente bij Christus wil brengen, opdat ze Hem leren kennen, vertrouwen en navolgen. We doen dit in afhankelijkheid van en gehoorzaamheid aan God, die ons wil inschakelen bij de uitbreiding van Zijn Koninkrijk in deze wereld. Met dat doel organiseren we inspirerende activiteiten voor jongeren en rusten we hun ouders en leidinggevenden toe met een samenhangend geheel van kennis, vaardigheden, methoden en materialen voor goed kerkelijk jeugdwerk.


Visie
De HGJB gelooft dat jongeren voor hun behoud Christus nodig hebben en dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer zij hun houvast vinden in Hem. Hun gemeenten komen tot bloei wanneer zij maximaal zijn toegerust om de navolging van Christus concreet te maken in de leefwereld van jongeren en hen daarin voor te leven.


Steun de HGJB
H et werk van de HGJB heeft impact op jongeren en hun gemeenten. Gelooft u ook dat jongeren voor hun behoud Christus nodig hebben en dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer zij hun houvast vinden in Hem? Verras ons met uw financiële steun, zodat wij ons werk onverminderd voort kunnen zetten.
https://www.hgjb.nl/


U kunt uw collecte of gift natuurlijk overmaken naar het banknummer van de diaconie, (NL67 RABO 0355 7005 65 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Rockanje) wilt u er de zondag of collectedoel bijzetten?


Namens de diaconie, hartelijk dank voor al uw bijdragen. 

terug
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje


        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 
       Elke zondag 09.45 uur
       aanvang van de Dienst


   


        

      De Dienst direct of later
      beluisteren klik  hier...               
                    

     
        Actuele Informatie

        kijk hier....
      
      Komt er aan !!
      lees  meer ...

           Jeugdclub

       

        Lees  meer 
        Koffie ochtenden
       Iedereen is welkom
     


  
             Struinen door de duinen
                
      Kijk....   
     
    
 
    
               

        Diverse uitnodigingen


         


  

  
 Bericht van de 
                     Snuffellloods 
     
      
  


          
    

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.