» Diaconie
Diaconie Diaconie

VOEDSELPROGRAMMA VOOR GEZINNEN IN RWANDA

Op zondag 30 juni a.s. wordt in onze gemeente een collecte voor Project 10 27 gehouden. De opbrengst is bestemd voor een voedselprogramma voor ondervoede gezinnen in Rwanda.

Cyangugu staat bekend als het armste deel van Rwanda. Veel mensen leven er in extreme armoede. De Anglicaanse Kerk ziet het als haar taak om deze mensen te helpen op weg naar een betere ontwikkeling.

Ondervoeding of slechte voeding is nog steeds een belangrijke oorzaak waardoor mensen ernstig ziek worden of zelfs sterven. Via het hulpprogramma van de kerk worden ondervoede kinderen maar ook volwassenen van voedsel voorzien. Maar wat vooral belangrijk is: moeders krijgen voorlichting over gezonde voeding, zodat ze beter voor zichzelf en hun gezinnen leren zorgen.

Venerande is één van de deelnemers aan het voedselprogramma:

Ik kon niet koken. Ik maakte dagelijks wat eten klaar voor mijn man, maar het was zo slecht, dat ik er zelf niets van nam. Ook mijn dochtertje Tabitha (anderhalf) at niet. We raakten allebei ondervoed. Door het programma heb ik leren koken en heb ik geleerd hoe belangrijk het is om groente te eten. Ik kook nu lekker en we zijn allebei al gegroeid...”

Geef gul tijdens de collecte of maak een bedrag over op NL29 INGB 0000 0280 16 t.n.v. Project 10 27 o.v.v. RW.1.104 – Voedselprogramma Rwanda. Hartelijk dank!

Kijk voor meer informatie op de website van Project 10 27: https://www.project1027.nl/project/rwanda-voedselprogramma.

Project 10 27 - De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf.

zondag 09.45 uur
     Hemelvaartsdag