PKN
  » Diaconie 
Hervormde Gemeente Rockanje
Diaconie Diaconie
 
                                              Dankdag voor gewas en arbeid
                                                                                                                 
           
                                                                                                            
                                                                                                                    

 

Uitnodiging

Kerstviering 2022
De jaarlijkse kerstviering wordt gehouden op:
woensdag D.V. 21 december 2022,
Aanvang 14.00 uur


U bent van harte uitgenodigd en hopen dat ‘t dit jaar wel door kan gaan.
Wij willen met de u uit de gemeente weer graag een fijne kerstviering houden.
Inmiddels zijn deze kerstmiddagen traditioneel geworden en steeds overheerst bij ons een gevoel van dankbaarheid als we zien en horen hoe u dit samenzijn ervaart.
Ook dit jaar zullen we luisteren naar gebed, meditatie, gedichten, een kerstverhaal en we zingen God de lof toe met bekende kerstliederen.
We rekenen weer op uw komst deze middag in onze dorpskerk; u wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met natuurlijk iets lekkers erbij.
We hopen zo met elkaar een gezegende middag en verwachten we velen van u te mogen begroeten.
Weet dat u van harte welkom bent !!


Wilt u gehaald en weer thuisgebracht worden, dan kunt u één van ons even bellen:
Emmie Quaak, 402579 Carla Hordijk, 321789

En neem gerust iemand mee ...........

 
SCHOENENDOOSACTIEEen klein gebaar. Juist in deze tijd ervaren we van dichtbij hoe waardevol een helpende hand, het boodschapje voor de buurman op leeftijd of de kaart voor je eenzame opa of oma is. We zien nu dat een kleine handreiking onbetaalbaar is. Dit is wat we met elkaar voor elkaar kunnen betekenen.
Deze tijd leert ons ook, dat wij het in ons land goed hebben, Wij kunnen helpen, wij kunnen delen!. Dat is op tal van plekken in de wereld helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tal van kinderen hebben onze hulp nodig.


Vul daarom een schoenendoos, geef een schat.


Dit jaar doen wij in Rockanje, samen met onze zusters en broeders van de Gereformeerde kerk weer mee aan de schoenendoosactie, voorheen van Actie4kids en daarvoor Edukans.
Met deze actie worden schoenendozen door u gevuld met speelgoed, schoolspullen, zeepjes en tandenborstel/ tandpasta voor kansarme kinderen in o.a. Sri Lanka, Irak of Ghana.
2,5 Miljoen kinderen zijn de afgelopen jaren verrast met zo’n schat.
Voor kinderen die een schoenendoos krijgen, is het een enorm feest. De kinderen zijn ongelooflijk blij met zo’n cadeau:een pen, een schrift, een kladblok. Daarmee kunnen ze, soms voor het eerst, echt meedoen op school.
In de kerk zijn nog steeds folders beschikbaar of u kunt bij één van de diakenen informatie krijgen om mee te doen.
Op 4 december wordt deze actie afgesloten in de gezamenlijke dienst in de Welkomkerk, en brengen we de gevulde schoenendozen weg.


(Voor wat betreft de verzendingskosten, die neemt de diaconie voor haar rekening).


Namens de diaconie.
 


  

                   Project 10 27 - De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf.


 

COLLECTEROOSTER


Zondag 4 december – Red een Kind
Waar wij voor staan
Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. We werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties.
Onze missie
Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving.
We kiezen er bewust voor om kinderen te helpen op de plek waar ze wonen, omdat wij geloven dat God kinderen bewust in gezinnen en in een gemeenschap plaatst en dat dit voor hen de beste plek is om op te groeien. Het kind staat centraal in onze aanpak om te helpen, maar de familie en de hele omgeving van de kinderen krijgen ook de kans om uit armoede te groeien.
Waarom strijden wij tegen armoede?
Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is niet te verteren! Daarom komen wij in actie. Wij geloven namelijk dat we samen het verschil kunnen maken voor kinderen in armoede. En wat blijkt? 
Onze duurzame werkwijze werkt, het resultaat van onze aanpak is dat kinderen letterlijk ‘groeien’ uit de armoede. Als donateur geef je voor even, maar verander je de situatie voorgoed. Dat stimuleert om nog meer kinderen te helpen.

Waar strijden wij tegen armoede?
Op dit moment strijden wij tegen armoede in Kenia, Burundi, Malawi, Oeganda, Rwanda, Zuid-Soedan, Congo (DRC) en India.Red een Kind heeft oog voor kinderen en helpt hen in hun eigen omgeving. Dat vinden wij belangrijk”


Zondag 11 december - Stichting Gave
Missie en visie


Stichting Gave verlangt ernaar dat de vluchtelingen die naar ons land komen in Jezus’ naam worden gezien en geliefd. Ze komen thuis bij mensen en God. Gave is een interkerkelijke organisatie.

Werkwijze

Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen een thuis te bieden. Gave inspireert, traint en helpt bij de invulling hiervan. Gave initieert, organiseert en ondersteunt diaconaal, missionair en pastoraal werk onder vluchtelingen in Nederland. Dat doen we op verschillende manieren.

Over ons

In 1992 begon een groep jonge christenen die zich geroepen voelden met Gods liefde naar vluchtelingen om te zien. Inmiddels is dat uitgegroeid tot Stichting Gave en ondersteunen we kerkelijk werk onder vluchtelingen in heel Nederland. Lees meer over onze geschiedenis, medewerkers, ons bestuur en samenwerkingsverbanden.

De medewerkers van Gave

Bij Gave werken ongeveer zestig medewerkers. Met hun kennis en passie helpen ze het (lokale) werk onder vluchtelingen. Medewerkers van Gave werken als vrijwilliger of ontvangen salaris op grond van de hoogte van giften die voor hen binnenkomen van een achterban.
Neem een kijkje op website voor meer informatie


Zondag 18 december – diaconie
Zondag 25 december – 1e kerstdag


PROJECT 10:27


FILIPIJNEN – BEROEPSTRAININGEN VOOR DE ALLERARMSTEN OP SAMAR

Op eerste Kerstdag, wordt in onze gemeente een collecte voor Project 10:27 gehouden. De opbrengst is bestemd voor het project ‘Beroepstrainingen voor de allerarmsten op Samar (Filipijnen)’.


Samar is een van de armste provincies van de Filipijnen. De GZB ondersteunt de lokale kerk in deze provincie bij het opzetten van trainingen om mensen te helpen om in hun levensonderhoud te voorzien. De trainingen bieden ook gelegenheid om het Evangelie te delen met de deelnemers en hun families.
Veel mensen op Samar leven onder moeilijke omstandigheden. Het eiland wordt regelmatig getroffen door natuurgeweld en meer dan 60% van de bevolking leeft in armoede. Door cyclonen worden oogsten aangetast en raken huizen en andere gebouwen beschadigd. Omdat veel mensen afhankelijk zijn van landbouw, is hun levensonderhoud kwetsbaar.
Door het bieden van opleidingen en nieuwe mogelijkheden om inkomsten te genereren, helpt de lokale kerk mensen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan cursussen om kleding te maken of trainingen over verantwoorde landbouw. Na de training is er de mogelijkheid om startmaterialen te krijgen en waar nodig een aanvullende cursus in bijvoorbeeld administratie.
Het belangrijkste doel van het project is om de levens van de allerarmsten in dit gebied te helpen verbeteren. Om mensen aan inkomen te helpen om drie keer per dag te kunnen eten, om hun kinderen naar school te kunnen sturen en om een vaste bron van inkomsten te hebben. Bovendien bieden de trainingen een mogelijkheid om het Evangelie te delen en relaties te leggen. 
Melanie Pajac is 42 en woont in Hibubullao, op het eiland Samar. Ze is moeder van drie kinderen. In 2019 volgde ze de naaicursus in Catubig. Melanie bleek niet alleen erg goed met de naaimachine, maar ook nog eens een flinke dosis leiderschapskwaliteiten te bezitten. Vandaag heeft ze de leiding over de coöperatieve groep voor kleermakerij en pantoffels.


De GZB wil de kerk op de Filipijnen ondersteunen, omdat ieder kwetsbaar mens telt en op weg geholpen moet worden. Helpt u ons mee bij deze missie?


Oudejaarscollecte – diaconie


Zondag 1 januari 2023 – diaconie


 
terug
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje


        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 
       Elke zondag 09.45 uur
       aanvang van de Dienst


   


        

    De Dienst direct of later
    beluisteren klik  hier...               
 

             Diaconie
       
          
   Uitnodiging  ouderen
   Kerstviering 2022
En neem gerust iemand mee


 
 

            Jeugdclub

         
       
  Lees  meer 

        Met elkaar aan tafel

                      
 
 
  
           Koffie ochtenden
       Iedereen is welkom
     


        
           
   Struinen door de duinen
                
 Kijk....   
     
    
 
    
               

        Diverse uitnodigingen


         


  

  
 Bericht van de 
                     Snuffellloods 
     
      
  


          
    

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.