PKN
  » Diaconie 
Hervormde Gemeente Rockanje
Diaconie Diaconie

 


 


Project 10 27 - De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf.Vanuit de Diaconie willen we graag de volgende oproep doen.

Het coronavirus houdt heel Nederland in de greep, dus ook Rockanje.

Als u hulp nodig heeft voor het halen van boodschappen en/of medicijnen en u heeft niemand in de buurt of buren die u kunnen helpen, neemt u dan contact op met Emmie (402579) of Carla (321789).

                                                                                -***********-

Wilt u een kaartje sturen naar de meest kwetsbare mensen in de “Stuifakkers”, “Leemgaarde” en andere verzorgings- en verpleeghuizen. Maar ook naar het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland, degenen die daar moeten blijven, mogen bijna geen bezoek ontvangen. Dus is het erg fijn dat er toch aan hen gedacht wordt.

 


              Aktieschoenendoos


 

                                                                                                                                                        
 

Een klein gebaar. Juist in deze tijd ervaren we van dichtbij hoe waardevol een helpende hand, het boodschapje voor de buurman op leeftijd of de kaart voor je eenzame opa of oma is. We zien nu dat een kleine handreiking onbetaalbaar is. Dit is wat we met elkaar voor elkaar kunnen betekenen.

Deze tijd leert ons ook, dat wij het in ons land goed hebben, Wij kunnen helpen, wij kunnen delen!. Dat is op tal van plekken in de wereld helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tal van kinderen hebben onze hulp nodig.

 

Vul daarom een schoenendoos, geef een schat.

 

Dit jaar doen wij in Rockanje, samen met onze zusters en broeders van de Welkomkerk weer mee aan de schoenendoosactie, voorheen van Actie4kids en daarvoor Edukans.

Met deze actie worden schoenendozen door u gevuld met speelgoed, schoolspullen, zeepjes en tandenborstel/ tandpasta voor kansarme kinderen in o.a. Sri Lanka, Irak of Ghana.

2,5 Miljoen kinderen zijn de afgelopen jaren verrast met zo’n schat.

Voor kinderen die een schoenendoos krijgen, is het een enorm feest. De kinderen zijn ongelooflijk blij met zo’n cadeau:een pen, een schrift, een kladblok. Daarmee kunnen ze, soms voor het eerst, echt meedoen op school.

Wanneer u mee wilt doen met deze actie, kunt u vanaf gezamenlijke dienst in de Welkomkerk op 27 september een formulier en informatie krijgen van één van de diakenen.

Op 1 november wordt deze actie afgesloten in de gezamenlijke dienst in de Dorpskerk.

 

Namens de diaconie.


  

Collecte zondag 4 oktober 2020: Israelzondag.

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. Wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Om vorm te geven aan deze missie, geven we betrouwbare informatie over het land, het volk en de staat Israël. Wij roepen christenen op om solidair met Israël te zijn en bestrijden elke vorm van antisemitisme. We gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Christenen voor Israël steunt Israël met diverse projecten en is actief in Nederlandse kerken en gemeenten.

Sinds haar oprichting in 1979 in Nederland heeft Christenen voor Israël zich ontwikkeld tot een wereldwijde beweging met afdelingen, vertegenwoordigers en partners in meer dan 40 landen. Dit wereldwijde werk wordt gecoördineerd vanuit ons kantoor in Nijkerk door het team van Christians for Israel International.

 

Collecte zondag 11 oktober 2020: Old Tafo.

De doelstelling is een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefsituatie en opvoeding van de kansarme jeugd in de wij Old Tafo en Mamponteng van de stad Kumasi te Ghana in samenwerking met de Presbyteriaanse kerk aldaar, kinderen in deze wijk de mogelijkheid geven tot het volgen van kleuter- basis- en vervolgonderwijs op de Rockanjeschool. Door het volgen van een beroepsopleiding in het Oostvoorne Technisch Jeugdcentrum, de jeugd een kans te bieden in de maatschappij te overleven. Tezamen met de Presbyteriaanse kerk en schoolbestuur, door het oprichten van kleine particuliere bedrijfjes, mogelijkheden creëren, om dit scholenproject in Old Tafo, in de toekomst financieel onafhankelijk te maken van Nederland. De samenwerking en vriendschapsband tussen de bevolking ( en de Rockanje school ) van de wijk Old Tafo -Kumasi en de bewoners (en de scholen) van de gemeente Westvoorne en omgeving te bevorderen, door middel van informatie, voorlichting, lessen en correspondentie.

 

Collecte 18 oktober 2020 : Project 1027.

Voedselprogramma voor kwetsbare mensen-Namibië

 

De gevolgen van corona, wereldwijd, zijn groot. Een ervan is dat mensen honger lijden. In Namibië leeft een groot deel van de bevolking in armoede. Om ondervoeding tegen te gaan ondersteunt Imago Dei, een christelijke organisatie, tien voedselprogramma’s. Dit werk is meer dan ooit nodig.

Op verschillende plaatsen worden maaltijden uitgedeeld aan kinderen, bejaarden en daklozen. Naast een goede maaltijd is ook een stukje aandacht belangrijk. De GZB helpt Imago Dei bij het uitvoeren van projecten. Bijvoorbeeld:

- Oudere dames die in een arme wijk voedselpakketten uitdelen aan andere ouderen en bij hen op bezoek gaan.

- Maaltijden voor kinderen die met een lege maag naar school gaan.

- Voedselhulp en aandacht voor traumaverwerking in een sloppenwijk waar veel kinderen wonen die thuis te maken hebben met huiselijk geweld.

Mevrouw Jane is al behoorlijk op leeftijd. Ze bezoekt en bemoedigt ouderen en brengt hen voedselpakketten. Het werk wordt gezegend en gewaardeerd. De ouderen zijn door deze hulp minder eenzaam en ze kunnen in hun dagelijks leven rondkomen.

 

Collecte zondag 25 oktober 2020: Plaatselijk jeugdwerk.

 

De collecten dragen wij van harte bij u aan.

  

terug
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje
  
        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 

       Elke  zondag  09.45uur   
       aanvang van de Dienst.

       
     


       

    De Dienst direkt of later
                          beluisteren

      

           
    

 
Wij houden ons aan de regels van
het RIVM in het Clubwerk


            Jeugdclub

         
          
      meer
 


            
           ??   kijk....  !
                Gaat niet door.


     
              
         
!  er is nog plek  !


              meer .....
             Gaat niet door.       Koffie ochtenden
    Iedereen is welkom

    
            Gaat niet door.
   Struinen door de duinen

 Kijk....   
     
     Gaat niet door!
 
    
               
 

uitnodiging
         

 


  

       Snuffelloods is uit
          voorzorg 
                       gesloten !

  


  
    

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.