PKN
  » Activiteiten » Jeugd clubwerk 
Hervormde Gemeente Rockanje
Kinderknutseldagen nieuws Kinderknutseldagen nieuws

Let op wij houden ons aan de regels van het RIVM in het clubwerk.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo jongens en meisjes,
Normaal is dit een uitnodiging voor de kinderknutseldagen van 26 en 27 augustus 2020. Helaas kunnen deze dagen niet doorgaan in verband met het coronavirus. Wij krijgen de vergunning niet om deze dagen te houden.
Wel gaat Hans op 26 en 27 augustus live op de facebookpagina: kinderknutseldagen Rockanje
Hans zal van 10.00 uur tot 10.45 uur via de facebookpagina een Bijbelverhaal vertellen en een knutsel uitleggen die je dan thuis zelf kan maken.
Ik hoop jullie te zien in de live uitzending op facebook.  
En natuurlijk zien we jullie weer op de kinderknutseldagen 2021.
De datums zijn nog niet bekend maar daar krijgen jullie vanzelf weer een uitnodiging voor.
Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met Hans op telefoonnummer:06-42165659 of via de mail: kinderknutseldagen@gmail.com

--------------------

Vanaf 15 september is er weer jeugdclub in de bovenzaal van de dorpskerk (Willem de Waalstraat 2).

De jeugdclub is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

De jeugdclub is 1 x per 14 dagen.

De kinderen krijgen de eerste keer een rooster mee met de datums.

De jeugdclub is van 18.45 uur tot 20.00 uur.

Graag van te voren aanmelden via: jeugdclubrockanje@gmail.com zodat wij een inschatting kunnen maken hoeveel kinderen er komen.

Een vriendje of vriendinnetje meenemen mag altijd.

De kosten voor de jeugdclub zijn 1 euro per avond en 3 euro voor de afsluiting .


 

 
knutseldagen 2019 knutseldagen 2019

Vakantie Knutseldagen.

Woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2019 waren de Vakantie Bijbeldagen. Deze keer in samenwerking met
de Dorpskerk en de Welkomkerk. We mochten woensdag 23 en donderdag 29 kinderen ontvangen.
We zijn gestart in de Dorpskerk, na de opening naar de Welkomkerk gelopen. Hier werd gezongen, geluisterd
 naar een toneelstukje en aansluitend een verhaal.
Het onderwerp was Schatrijk. De eerste dag ging over de Schepping, de tweede dag over  een schat aan Jezus geven.
De kinderen hebben geknutseld, een schilderij gemaakt en een schatkistje versierd.
Na het eten van een broodje knakworst dag 1, pannenkoeken dag 2 werden er spelen en proefjes in en rondom de
Dorpskerk gedaan. We mogen terugzien op 2 fantastische dagen, waarin we de kinderen vertelden wanneer je 
Schatrijk bent en wie hun grootste Schat is.
Wij willen de pannenkoekenbaksters hartelijk bedanken voor het bakken van de lekkere pannenkoeken.
Alle medewerkers bedankt voor jullie inzet.
Namens het VBW team,
Truus van der Veld


                       
   
        

                               
 
Zondagschool Zondagschool

Op 5 juli gaat de kerkdienst weer in onze kerk van start natuurlijk beginnen we dan ook weer met de zondagsschool. Wij hebben de zondagsschool wel een beetje aangepast in verband met het coronavirus. Dit betekend dat elk kind bij binnenkomst zijn handen wast en ze desinfecteert. Verder blijf je zoveel mogelijk op je stoel zitten. De verwerking van die dag zal al voor je op tafel liggen. De spullen worden na afloop schoongemaakt en gedesinfecteerd. En houden wij als leiding zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van de kinderen. Verder gaan wij niet met de kinderen de dienst in.
Ouders blijven beneden en gaan niet de trap op!!!!
Verder volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

De kinderen van de zondagsschool komen tijdens de kerkdienst op zondagmorgen bij elkaar.
De zondagsschool wordt gehouden in de bovenzaal van de kerk en is voor kinderen van 4-12 jaar.
Als regel is er drie keer zondagschool en dan een keer niet.
Voor verdere informatie Hans Bruinsma tel. 06 – 42 16 56 59 en 0181-848674

 
Jeugdclub

Jeugdclub

Vanaf 15 september is er weer jeugdclub in de bovenzaal van de dorpskerk (Willem de Waalstraat 2).
De jeugdclub is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
De jeugdclub is 1 x per 14 dagen.
De kinderen krijgen de eerste keer een rooster mee met de datums.
De jeugdclub is van 18.45 uur tot 20.00 uur.
Graag van te voren aanmelden via: jeugdclubrockanje@gmail.com  zodat wij een inschatting kunnen maken hoeveel kinderen er komen.
Een vriendje of vriendinnetje meenemen mag altijd.
De kosten voor de jeugdclub zijn 1 euro per avond en 3 euro voor de afsluiting.
Let op wij houden ons aan de regels van het RIVM in verband met corona.

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en vind je het leuk om te knutselen, dan zijn wij op zoek naar jou !
Van september tot en met april kun je ons 1x per 2 weken op dinsdagavond vinden in de bovenzaal van de kerk.
We beginnen de avond altijd om 18.45u met het zingen van een aantal leuke liedjes met cd, hierna wordt er een kort bijbelverhaal verteld. Na het zingen gaan we knutselen. We knutselen van allerlei dingen, zo maakten we aflopen seizoen o.a. al een vogelmobile, kastje van hout, speculaaspop versieren, glas verven etc. Ook doen we de avonden tussendoor wel eens afwisselen met spelletjes, bingo etc. Om 20.00u is de clubavond afgelopen.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een keer kijken of doe gewoon een keer een avond mee knutselen. We hebben een leuke groep knutselaars maar daar kunnen er natuurlijk altijd een paar bij !
Heb je verder nog vragen bel dan even met Hans Bruinsma tel. 06 – 42 16 56 59 en 0181-848674 

 

 
Tienerclub Tienerclub

De tienerclub is van september tot en met april en wordt in de regel één keer in de twee weken op zondagavond
van 19.30 uur tot 21.30 uur gehouden. De exacte data zijn te vinden in de maandagenda van "Een Vaste Burcht". 
Jongeren van 12 - 18 jaar zijn van harte welkom aan de Swinsedreef 11 .
Voor meer informatie: Richard Oosterom, tel. 0181-400701  

 
Jeugdrubriek Jeugdrubriek

Afluisteren.. dat kan toch wel?

Daar zit hij dan, op zijn knieën in de hal, die nieuwsgierige Simon. Hij heeft zijn linkeroor tegen de muur van de woonkamer gedrukt en hoopt dat hij iets kan horen van het gesprek van papa en mama. 
Weten jullie waarom hij dit doet? 
Telkens als papa en mama praten en Simon komt eraan dan stoppen ze en kijken hem vreemd aan. Dat vind Simon verdacht. Ze hebben vast een geheim. Ze willen vast dat hij het niet hoort, maar hij wil het graag horen. Misschien gaat het wel over hem, of over zijn vrienden. Ja Simon weet het zeker, het is niet erg om af te luisteren. Het is juist heel verstandig Want zo kom je nog eens iets te weten. Hij drukt zijn rechterwijsvinger in zijn  rechteroor, misschien dat hij het dan beter kan horen. Wat vervelend het helpt niet, Simon wordt een beetje boos, er moet toch een manier zijn om te horen waar het over gaat? Hij kruipt wat dichter naar de deur en drukt zijn oor nog strakker tegen de muur. Het helpt niks, het is niet te horen. Hij hoort alleen dat papa heen en weer loopt en hij hoort dat papa praat, maar hij kan het niet verstaan. 
Boos loopt Simon naar boven en loopt de slaapkamer in van Suus. En?, vraagt Suus. Niks, ik heb geen woord kunnen verstaan. Helemaal niks en ik heb het echt geprobeerd. Mijn oor is helemaal rood. Ik heb het super hard tegen de muur gedrukt. Ik snap er niks van. Hoe kunnen we weten waar ze over praten? Is er dan geen enkele manier om dat op te lossen? 
Volgens mij met een glas, zegt Suus. Een glas, hoe kun je nu luisteren aan de muur met een glas, moppert Simon. Jij weet er helemaal niks van. Suus wordt boos. Ik weet het best. Dat heb ik geleerd op school. 
Meester Rick heeft het ons allemaal uitgelegd. Je moet een glas tegen de muur houden en dan je oor tegen de bodem aan drukken. Dan kun je horen wat er gezegd wordt. 
Makkelijk gezegd, bromt Simon, maar we hebben geen glas. Nee we hebben geen glas. Maar daarom ga ik even drinken vragen, zegt Suus vrolijk. Ze wacht niet eens meer op Simon maar loopt gelijk naar beneden en opent zonder pardon de kamerdeur. Gelijk is het stil. Vader en moeder kijken haar met grote ogen aan. Wat is er, vraagt mama, wat kom je doen? Wij zijn even aan het praten. Jaja, zegt Suus, maar ik wil even wat drinken, mag dat? 
Ja natuurlijk mag dat. Ga maar snel wat pakken.
Suus loopt naar de keuken en pakt een glas uit de kast. Nu moet ze net doen of ze iets drinkt. Oei, dat is lastig. Ze denkt diep na én ineens weet ze het. Ze opent de deur van de koelkast. Ze schudt een beetje met de ranjafles zodat het klinkt of ze iets pakt. Dan loopt ze naar de kraan en doet even de kraan aan. Nu klinkt het net of ze ranja heeft genomen. 
Maar nu dat klaar is moet ze nog verzinnen hoe ze dat glas mee naar boven neemt. Zou ze het onder haar trui kunnen doen? Nee dat is misschien toch niet zo handig, straks valt het stuk, of misschien moet ze het in haar broekzak stoppen? Nee denkt Suus, dat valt op. Ze kan het veel beter achter haar rug houden en dan maar hopen dat ze het niet zien.
Daar gaat Suus met in haar rechterhand een glas. Ze houdt haar hand op haar rug. Ze doet het zo onopvallend mogelijk en loopt vlug terug langs vader en moeder. Zodra ze vlakbij hen is doet ze haar hand met het glas aan de zijkant van haar lichaam. Ze hebben niks door en dan vlug langs hen en het glas voor haar buik. Zo het is gelukt, ze rent de trap op en laat Simon het glas zien. “Zie je, dat was een makkie” lacht Suus vrolijk. 
“Geef dat glas maar aan mij”, roept Simon enthousiast. “Ik test het wel”. Nou vooruit dan, zegt Suus en ze geeft het glas aan Simon. Doe je wel voorzichtig met dat glas? Ja natuurlijk, hij sluipt snel de trap af naar de hal en gaat weer op zijn knieën liggen. Het glas drukt hij tegen de muur en zijn oor drukt hij op het glas. Hoor je wat?, Roept Suus fluisterend naar beneden. Ssssssst…. Sist Simon. Laat mij het anders doen, roept Suus. Ik wil ook meedoen. Sssssst sist Simon nog een keer. Hij hoort papa praten tegen mama: Het moeten grote potten zijn, dat is mooier. Kleine potten hebben zulke grote oren en dat is niet mooi. Maar met grote oren kunnen die kleine potten wel veel beter horen, zegt moeder lachend en dat is toch ook wel handig. 
 Pfffft Simon wordt ongeduldig, wat een saai gesprek. Ze zijn helemaal niet duidelijk. Hij snapt er niks van en alles wat hij hoort daar kan hij niks mee. Ze praten over potten. Wat voor potten? 
Hij staat op en wil net weer naar boven lopen als Suus ineens voor zijn neus staat. Simon schrikt zich een hoedje. Doe normaal, roept hij boos tegen Suus. Nou zeg, fluistert Suus, ik wil gewoon weten wat je gehoord hebt. Kom op Simon, vertel het me. 
Helemaal niks, moppert Simon boos, helemaal niks. Ze praten alleen maar over onzin. Je kunt er niks uit wijs worden. Het lijkt wel geheimtaal. Het gaat over potten, grote en kleine potten en grote en kleine oren. Wat een stom gesprek. 
Dat is grote mensen taal, zegt ineens een donkere mannen stem. De kinderen kijken verschrikt naar papa. Vader en moeder hadden natuurlijk allang gehoord dat de kinderen op de gang waren en ze vonden al dat Suus erg vreemd deed. Dus hadden ze besloten om hen even voor de gek te houden. Komen jullie maar even mee de kamer in, zegt mama lachend. Dan zullen wij jullie eens vertellen waar wij het over hadden. 
Ja dat weten we al, bromt Simon, grote en kleine potten. Ja dat klopt, zegt mama en weten jullie wat wij daarmee bedoelen? 
Nee want het slaat helemaal nergens op, moppert Suus. Jawel hoor, zegt papa, het slaat wel ergens op en ik zal het jullie uitleggen. Kleine potjes hebben grote oren dat zeggen ze van kinderen die alles horen. Als grote mensen ergens over praten en de kinderen staan erbij dan doen ze alsof ze niks horen, maar ondertussen luisteren ze heel goed mee en ze vertellen vaak alles door aan anderen. En weten jullie wat dan het ergste is? Ze vertellen juist de dingen die niemand mag horen. Dat zijn dingen die de grote mensen vertelden over iemand anders, of over iets doms wat ze hadden gedaan. Iets waarvan ze liever niet hebben dat een ander het weet. Daar hadden wij het over. En we hielden jullie gewoon voor de gek omdat jullie van die kleine potjes zijn met supergrote oren. Jullie willen alles horen wat wij bespreken, terwijl wij het gewoon over de verjaardag van Simon hebben. Dat moet geheim blijven anders is het geen verrassing meer. Jullie kunnen veel beter jullie grote oren gebruiken om te luisteren naar de woorden en de verhalen van de Here Jezus. Ja maar daar hadden jullie het niet over. Nee maar het is wel heel goed om juist die dingen aan kinderen te vertellen, ook aan je vriendjes en vriendinnetjes, zodat die kinderen met die grote flaporen goede dingen horen en dat goede nieuws weer doorvertellen aan hun vaders en moeders en familie en vrienden. Mijn vriendjes hebben geen flaporen, zegt Simon verontwaardigd. Nee en mijn vriendinnen ook niet, zegt Suus eigenwijs. Dat denken jullie alleen maar. Mama schiet in de lach, maar ze willen wel graag alles horen. Ja en ik ook, moppert Simon. Vertel nu maar even wat jullie van plan zijn voor mijn verjaardag. Daar komt niks van in, zegt papa met een enorme lach op zijn gezicht. Je moet gewoon geduld hebben. Nog twee nachtjes. Ja, nog twee nachtjes. Simon en Suus gaan nu maar wat drinken en daarna boven spelen en ze willen nog steeds graag alles horen, ze zijn tenslotte kleine potjes met grote oren, daar zijn oren toch voor?

 
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje
  
        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 

       Elke  zondag  09.45uur   
       aanvang van de Dienst.

   


        

    De Dienst direkt of later
                          beluisteren  

----------------------------------

 de liturgie voor de eredienst
 vindt u
   hier.......

 

           
    
 
 
Wij houden ons aan de regels van
het RIVM in het Clubwerk


            Jeugdclub

         
          
      meer
 


            
           ??   kijk....  !
                Gaat niet door.


     
              
               
 
  
    
             
  ( update )       Koffie ochtenden
    Iedereen is welkom

    
            Gaat niet door.
   Struinen door de duinen

 Kijk....   
     
     Gaat niet door!
 
    
               
 

uitnodiging
         

 


  

       Snuffelloods is uit
          voorzorg
 gesloten
                     

  


          
    

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.