PKN
  » Activiteiten » Jeugd clubwerk 
Hervormde Gemeente Rockanje
Kinderknutseldagen nieuws Kinderknutseldagen nieuws

Let op wij houden ons aan de regels van het RIVM in het clubwerk.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo jongens en meisjes,
Normaal is dit een uitnodiging voor de kinderknutseldagen van 26 en 27 augustus 2020. Helaas kunnen deze dagen niet doorgaan in verband met het coronavirus. Wij krijgen de vergunning niet om deze dagen te houden.
Wel gaat Hans op 26 en 27 augustus live op de facebookpagina: kinderknutseldagen Rockanje
Hans zal van 10.00 uur tot 10.45 uur via de facebookpagina een Bijbelverhaal vertellen en een knutsel uitleggen die je dan thuis zelf kan maken.
Ik hoop jullie te zien in de live uitzending op facebook.  
En natuurlijk zien we jullie weer op de kinderknutseldagen 2021.
De datums zijn nog niet bekend maar daar krijgen jullie vanzelf weer een uitnodiging voor.
Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met Hans op telefoonnummer:06-42165659 of via de mail: kinderknutseldagen@gmail.com

--------------------

Vanaf 15 september is er weer jeugdclub in de bovenzaal van de dorpskerk (Willem de Waalstraat 2).

De jeugdclub is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

De jeugdclub is 1 x per 14 dagen.

De kinderen krijgen de eerste keer een rooster mee met de datums.

De jeugdclub is van 18.45 uur tot 20.00 uur.

Graag van te voren aanmelden via: jeugdclubrockanje@gmail.com zodat wij een inschatting kunnen maken hoeveel kinderen er komen.

Een vriendje of vriendinnetje meenemen mag altijd.

De kosten voor de jeugdclub zijn 1 euro per avond en 3 euro voor de afsluiting .


 

 
knutseldagen 2019 knutseldagen 2019

Vakantie Knutseldagen.

Woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2019 waren de Vakantie Bijbeldagen. Deze keer in samenwerking met
de Dorpskerk en de Welkomkerk. We mochten woensdag 23 en donderdag 29 kinderen ontvangen.
We zijn gestart in de Dorpskerk, na de opening naar de Welkomkerk gelopen. Hier werd gezongen, geluisterd
 naar een toneelstukje en aansluitend een verhaal.
Het onderwerp was Schatrijk. De eerste dag ging over de Schepping, de tweede dag over  een schat aan Jezus geven.
De kinderen hebben geknutseld, een schilderij gemaakt en een schatkistje versierd.
Na het eten van een broodje knakworst dag 1, pannenkoeken dag 2 werden er spelen en proefjes in en rondom de
Dorpskerk gedaan. We mogen terugzien op 2 fantastische dagen, waarin we de kinderen vertelden wanneer je 
Schatrijk bent en wie hun grootste Schat is.
Wij willen de pannenkoekenbaksters hartelijk bedanken voor het bakken van de lekkere pannenkoeken.
Alle medewerkers bedankt voor jullie inzet.
Namens het VBW team,
Truus van der Veld


                       
   
        

                               
 
Zondagschool Zondagschool

Op 5 juli gaat de kerkdienst weer in onze kerk van start natuurlijk beginnen we dan ook weer met de zondagsschool. Wij hebben de zondagsschool wel een beetje aangepast in verband met het coronavirus. Dit betekend dat elk kind bij binnenkomst zijn handen wast en ze desinfecteert. Verder blijf je zoveel mogelijk op je stoel zitten. De verwerking van die dag zal al voor je op tafel liggen. De spullen worden na afloop schoongemaakt en gedesinfecteerd. En houden wij als leiding zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van de kinderen. Verder gaan wij niet met de kinderen de dienst in.
Ouders blijven beneden en gaan niet de trap op!!!!
Verder volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

De kinderen van de zondagsschool komen tijdens de kerkdienst op zondagmorgen bij elkaar.
De zondagsschool wordt gehouden in de bovenzaal van de kerk en is voor kinderen van 4-12 jaar.
Als regel is er drie keer zondagschool en dan een keer niet.
Voor verdere informatie Hans Bruinsma tel. 06 – 42 16 56 59 en 0181-848674

 
Jeugdclub

Jeugdclub

Vanaf 15 september is er weer jeugdclub in de bovenzaal van de dorpskerk (Willem de Waalstraat 2).
De jeugdclub is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
De jeugdclub is 1 x per 14 dagen.
De kinderen krijgen de eerste keer een rooster mee met de datums.
De jeugdclub is van 18.45 uur tot 20.00 uur.
Graag van te voren aanmelden via: jeugdclubrockanje@gmail.com  zodat wij een inschatting kunnen maken hoeveel kinderen er komen.
Een vriendje of vriendinnetje meenemen mag altijd.
De kosten voor de jeugdclub zijn 1 euro per avond en 3 euro voor de afsluiting.
Let op wij houden ons aan de regels van het RIVM in verband met corona.

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en vind je het leuk om te knutselen, dan zijn wij op zoek naar jou !
Van september tot en met april kun je ons 1x per 2 weken op dinsdagavond vinden in de bovenzaal van de kerk.
We beginnen de avond altijd om 18.45u met het zingen van een aantal leuke liedjes met cd, hierna wordt er een kort bijbelverhaal verteld. Na het zingen gaan we knutselen. We knutselen van allerlei dingen, zo maakten we aflopen seizoen o.a. al een vogelmobile, kastje van hout, speculaaspop versieren, glas verven etc. Ook doen we de avonden tussendoor wel eens afwisselen met spelletjes, bingo etc. Om 20.00u is de clubavond afgelopen.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een keer kijken of doe gewoon een keer een avond mee knutselen. We hebben een leuke groep knutselaars maar daar kunnen er natuurlijk altijd een paar bij !
Heb je verder nog vragen bel dan even met Hans Bruinsma tel. 06 – 42 16 56 59 en 0181-848674 

 

 
Tienerclub Tienerclub

De tienerclub is van september tot en met april en wordt in de regel één keer in de twee weken op zondagavond
van 19.30 uur tot 21.30 uur gehouden. De exacte data zijn te vinden in de maandagenda van "Een Vaste Burcht". 
Jongeren van 12 - 18 jaar zijn van harte welkom aan de Swinsedreef 11 .
Voor meer informatie: Richard Oosterom, tel. 0181-400701  

 
Jeugdrubriek Jeugdrubriek

JEUGDVERHAAL

Ik verveel me, zegt Jantina tegen Vincent. Vincent is haar grote broer en vaak heeft hij hele leuke ideeën. Vincent kijkt haar vragend aan, maar wat wil je doen? Ik weet het niet, klaagt Jantina, daarom hoop ik dat jij iets weet. Kun je niet een verhaal bedenken om na te spelen. Vincent denkt diep na, maar ineens komt Stef aanlopen, hij is het jongste broertje en roept, ik weet iets, ik weet iets, we spelen de barmhartige Samaritaan. Stef fronst zijn wenkbrauwen, wat is dat nou voor verhaal? Is het saai? Nee het gaat over iemand die overvallen wordt door rovers en dan komt er een Samaritaan die hem helpt. Oh ja roept Jantina, er is ook een ezel in het verhaal, dan ben jij de ezel Stef en ze begint schaterend te lachen. Stef kijkt boos, ezel, ezel, je weet best dat ik geen ezel wil spelen, nooit, nooit. Geeft niks, roept Vincent, we hebben de hond, Joris is groot genoeg die kan voor ezel spelen. Joris hoort zijn naam en begint al vrolijk te blaffen. Maar hoeveel personen hebben we nodig bij dit verhaal?, vraagt Jantina. Ik denk wel 8 moppert Stef, we hebben rovers nodig, een priester, een leviet, een Samaritaan, een man die overvallen wordt, en een ehhhh ezel, misschien nog een herbergier. Dan gaat het niet, zegt Vincent, laten we het maar niet doen. Maar we kunnen toch een dubbelrol spelen?, zegt Jantina, als we allemaal een extra rol hebben dan kan het misschien. Ja dat is waar, maar wie speelt wat?
Stef denkt al diep na. Hij wil graag een rover zijn en misschien de Samaritaan, maar terwijl hij dat bedenkt begint Vincent al de rollen te verdelen. Stef jij bent de arme man ga maar liggen, jij bent te klein voor een dubbelrol en jij Jantina, jij bent de barmhartige Samaritaan en ook Herbergier. Ik speel een rover en ik speel een priester en misschien doe ik ook de Leviet, of we laten de Leviet weg. Jantina vindt het een goed plan, maar Stef jammert al. Ik wil ook een dubbelrol, als ik de arme man ben mag ik alleen maar op de grond liggen en verder helemaal niks. Dat is niet waar, zegt Vincent, jij mag op de ezel zitten, want jij bent klein dus jij hebt de leukste rol. Maar dan moet ik naakt, zegt Stef, want alles wordt gestolen. Nee zegt Jantina, dat gaan we niet doen bah, je gaat maar in je onderbroek. Kom laten we nu maar gaan spelen. Toe arme man, ga naar de gang en loop de kamer in en blijf rondjes lopen. Schiet op Vincent, haal een panty uit mama's la, doe die over je hoofd, dan ben je een echte rover. Stef schudt met zijn hoofd heen en weer, hij is het er helemaal niet mee eens, maar hij weet dat de anderen te zwaar zijn voor de hond. Stef loopt braaf naar de gang en komt al snel de kamer binnenlopen, gelijk klinkt er geschreeuw en staat Vincent in de woonkamer met een panty over zijn hoofd en een paraplu in zijn hand, hij slaat er gelijk op los. Au au, roept Stef, au au, dat is gemeen, je doet me pijn, nu heb ik straks allemaal blauwe plekken. Dat moet ook, zegt Vincent, ik ben een overvaller en rover, geef je kleren en ga op de grond liggen dan stop ik en ga er vandoor. Maar Stef is boos, dit is mishandeling, roept hij kwaad. Je bent gemeen, lelijke boef. Vincent schiet in de lach, hij stopt snel met slaan, misschien was hij iets te hardhandig. Ga nu maar liggen Stef, jij bent de arme man, je bent zielig en moet huilend op de grond vallen en om hulp smeken.
Even later ligt Stef op de grond, hij heeft echt pijn en jammert zo hard hij kan. Hij roept: au, ik wil stoppen. Daar komt Vincent aanlopen met een hoed van papa op zijn hoofd. Ho, ho, zegt Vincent, niet zeuren, ik ben de priester, maar ik luister niet naar jou, ik doe net of ik niks hoor. Stef gaat nog harder huilen, ik wil stoppen; roept hij. Vincent doet zijn handen voor zijn oren en zegt: Ik hoor niks, ik hoor niks, je kunt roepen wat je wilt, maar ik hoor niks. Hij loopt rondjes om de arme Stef en gaat vervolgens de kamer uit. Jantina weet dat zij nu aan de beurt is en gaat snel naar Stef. Ze heeft een tas meegenomen met daarin allemaal spulletjes. Ze heeft zakdoekjes om de tranen van Stef te drogen, ze heeft drinken voor de dorst, ze heeft een snoepje mee zodat hij even rustig wordt en ze heeft pleisters om op zijn zere plekken te plakken. Ik zorg wel voor je hoor, zegt ze tegen Stef en ze aait over zijn hoofd. Wees maar rustig arme man. Ze pakt een rol wc papier uit haar tas en wil dit om zijn hoofd wikkelen. Wat doe je nou, Stef kijkt verontwaardigd, ik wil geen wc papier om mijn haren. Waarom niet?, vraagt Jantina, dat is juist leuk, dan heb je verband om je hoofd. Nou vooruit dan maar. Even later is Stef helemaal in het papier gewikkeld, niet alleen zijn hoofd, maar ook zijn armen en benen. Ik lijk wel een mummie, zegt hij lachend. Zie je wel, het gaat al veel beter met je, zegt Jantina, ik zorg goed voor je en ze kijkt zoekend om zich heen. Wat zoek je, vraagt Vincent. Ik zoek mijn ezel, mompelt Jantina, waar is Joris? Vincent loopt door de kamer en zoekt naar de hond en ja hoor, verstopt in een hoekje achter de bank zit de hond. Als Vincent en Jantina er naartoe lopen kijkt Joris hen met grote vragende ogen aan. Joris snapt niks van dit spel. Jantina pakt hem bij zijn halsband en neemt hem mee naar Stef. Houd jij Joris vast, zegt ze tegen Vincent. Terwijl Vincent Joris pakt, trekt Jantina Stef aan zijn arm omhoog. Kom, zegt Jantina, kom klim op mijn ezel dan breng ik je naar de herberg. Stef krabbelt met moeite overeind, het valt niet mee met al dat verband, maar gelukkig lukt het. Maar net als hij op Joris wil klimmen gaat de buitendeur open, papa komt thuis van zijn werk. Joris hoort de deur en gaat er als een haas vandoor om papa te begroeten. Stef valt achterover op de grond. Au au, roept Stef, maar Jantina en Vincent moeten lachen. Ik speel wel ezel, zegt Vincent, klim maar op mijn rug, dan breng ik jou samen met Jantina naar de herberg. Ik ga helemaal nergens meer heen, moppert Stef, wat moet ik nog doen in die herberg? Je moet daar lekker liggen om beter te worden, zegt Jantina en dan word je verwend, net als dat je ziek bent. De barmhartige Samaritaan gaf geld aan de Herbergier om goed voor de arme man te zorgen, dus dat ga ik ook doen. Ja zegt Vincent en dan kun je net zolang blijven tot je helemaal hersteld bent. Stef wil er niks meer over horen, ik ben er klaar mee, zegt hij, ik ben geslagen met een paraplu en gelukkig getroost met een heerlijk snoepje, maar ik wil nu gewoon weer Stef zijn.
Papa komt de kamer binnen en zegt tegen Stef: Waarom verspil jij ons wc-papier? Stef kijkt geschrokken, dat is omdat ik mishandeld ben. Vincent roept gelijk: Papa ik heb hem overvallen, ik was een rover. En ik heb hem verzorgd en verband omgedaan, zegt Jantina, ik was de barmhartige Samaritaan. Ja, zegt Stef en ik was die arme man, ik werd beroofd en geslagen. Oh, nu snap ik het, zegt papa, dat is een verhaal uit de bijbel en weten jullie ook wat met dat verhaal wordt bedoeld? Ze kijken alle drie vragend naar papa, ja ze weten het wel, maar niet zo heel goed. Papa zegt: De Here God wil graag dat wij voor anderen zorgen. Dat wij mensen niet voorbij lopen, zoals de Liviet en de Priester deden, dat wij ons niet beter voelen dan een ander, Hij wil graag dat wij net als die barmhartige Samaritaan naar anderen gaan en hen laten zien wat liefde is. God wil graag dat wij erheen gaan ook als wij iemand misschien niet zo leuk vinden, of als wij bang zijn dat anderen het niet goed vinden. Wij moeten altijd laten zien wie er in ons hart leeft en dat is de Vader in de hemel. Wij mogen Zijn liefde laten zien door voor onze naasten te zorgen, door ze te helpen. Onze naasten dat zijn alle mensen, het maakt niet uit hoe ze zijn of uit welk land ze komen, want Gods liefde is voor iedereen. Stef zucht ervan, dat is bijzonder, heel bijzonder. Vincent zegt: Ik weet niet of ik dat kan, maar Jantina weet het zeker: Natuurlijk kun je dat, gewoon je best doen. Ja zo is het, gewoon je best doen!


Peruaanse poppenkast
Dit keer delen we met jullie een typisch Peruaans knutselwerkje voor de kleuters! Hier in Peru is het een standaard knutselwerkje dat de kinderen mee naar huis krijgen: een figuurtje op een ijsstokje. Bij elk thema wordt een ander figuurtje gemaakt, bijvoorbeeld bij Kerst of de nationale feestdagen. Inmiddels hebben we een hele leuke verzameling! Nu moeten we wel eerlijk zijn: de kinderen maken ze meestal niet zelf. Dat doet de juf, of zij laat het ook weer door iemand anders doen. Het gaat vooral om het gebaar, om iets leuks aan de kinderen mee naar huis te geven. Eigenlijk vinden we dat de kinderen ze best zelf kunnen maken, want het is helemaal niet zo moeilijk. Wellicht kan de juf of meester, op school of in de kindernevendienst, dit samen met de kinderen doen. Dan krijgt de les meteen een Peruaans tintje!

Wat heb je nodig?
IJsstokjes
Foampapier
Lijm
Stiften.
Aan de slag
Knip eerst de figuurtjes uit: twee driehoekjes als poncho, voor elk poppetje een stel handjes, twee hoofdjes, een kapsel en een mutsje. lijm de poncho op het ijsstokje. Aan de achterzijde plak je ook de handjes. Over de poncho heen plak je het hoofdje. Als laatste plak je het kapsel of het mutsje erop.
En nu versieren!
Teken met stift de gezichtjes en op het mutsje kun je met verschillende kleuren en lijnen een Peruaans patroontje creëren. Op internet kan je veel Peruaanse patronen vinden. En op de poncho teken je een simpel randje. Klaar!
Tip: maak meerdere poppetjes en/of diertjes. Zo kun je een eigen poppenkastspel maken!

 
 
 
 
 

Dorpskerk Rockanje
  
        
       
Willem de Waalstraat 2
       3235 BV  Rockanje

     
          
 

       Elke  zondag  09.45uur   
       aanvang van de Dienst.

       
     


       

    De Dienst direkt of later
                          beluisteren

   

           
    

 
Wij houden ons aan de regels van
het RIVM in het Clubwerk


            Jeugdclub

         
          
      meer
 


            
           ??   kijk....  !
                Gaat niet door.


     
              
               
 
  
     
             
  ( update )       Koffie ochtenden
    Iedereen is welkom

    
            Gaat niet door.
   Struinen door de duinen

 Kijk....   
     
     Gaat niet door!
 
    
               
 

uitnodiging
         

 


  

       Snuffelloods is uit
          voorzorg 
                       gesloten !

  


          
    

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.