» Activiteiten » Jeugd clubwerk
Jeugdactiviteiten in het nieuwe seizoen Jeugdactiviteiten in het nieuwe seizoen

Nu de mist na corona weer wat is opgetrokken proberen we voorzichtig weer helderheid te krijgen in de jeugd activiteiten. Zoals  op zondag 12 september toen we afscheid hebben genomen van de 12 jarige zondagschoolkinderen Naomi en Keano. We hadden een mooie tijd met elkaar  in de bovenzaal. Veel van en met elkaar geleerd. Gezellige en gezamenlijke bijeenkomsten met de "Welkom" kids. De middelbare school is een nieuw hoofdstuk met weer andere ervaringen en uitdagingen.

Omdat er waarschijnlijk te weinig kinderen overblijven gaan we vanaf heden over op kinderneven diensten dus alleen tijdens de preek. Ook dat is waardevol en we zien er naar uit. Ook hopen we weer de schoendozen actie te houden en wie weet de knutselclub bij genoeg deelname.

Volgend jaar hopen we weer de vakantie bijbel/knutseldagen in en rondom de kerken te houden. U wordt hierover t.z.t. verder geïnformeerd onder andere in dit blad.

Met een hartelijke groet van het kinderteam.

Hans en Ans

Knutseldagen 2019 Knutseldagen 2019

Vakantie Knutseldagen.

Woensdag 28 en donderdag 29 augustus 2019 waren de Vakantie Bijbeldagen. Deze keer in samenwerking met
de Dorpskerk en de Welkomkerk. We mochten woensdag 23 en donderdag 29 kinderen ontvangen.
We zijn gestart in de Dorpskerk, na de opening naar de Welkomkerk gelopen. Hier werd gezongen, geluisterd
 naar een toneelstukje en aansluitend een verhaal.
Het onderwerp was Schatrijk. De eerste dag ging over de Schepping, de tweede dag over  een schat aan Jezus geven.
De kinderen hebben geknutseld, een schilderij gemaakt en een schatkistje versierd.
Na het eten van een broodje knakworst dag 1, pannenkoeken dag 2 werden er spelen en proefjes in en rondom de
Dorpskerk gedaan. We mogen terugzien op 2 fantastische dagen, waarin we de kinderen vertelden wanneer je
Schatrijk bent en wie hun grootste Schat is.
Wij willen de pannenkoekenbaksters hartelijk bedanken voor het bakken van de lekkere pannenkoeken.
Alle medewerkers bedankt voor jullie inzet.
Namens het VBW team,
Truus van der Veld

De jeugdclub is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
De jeugdclub is 1 x per 14 dagen.
De kinderen krijgen de eerste keer een rooster mee met de datums.
De jeugdclub is van 18.45 uur tot 20.00 uur.
Graag van te voren aanmelden via: jeugdclubrockanje@gmail.com  zodat wij een inschatting kunnen maken hoeveel kinderen er komen.
Een vriendje of vriendinnetje meenemen mag altijd.
De kosten voor de jeugdclub zijn 1 euro per avond en 3 euro voor de afsluiting.
Let op wij houden ons aan de regels van het RIVM in verband met corona.

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en vind je het leuk om te knutselen, dan zijn wij op zoek naar jou !
Van september tot en met april kun je ons 1x per 2 weken op dinsdagavond vinden in de bovenzaal van de kerk.
We beginnen de avond altijd om 18.45u met het zingen van een aantal leuke liedjes met cd, hierna wordt er een kort bijbelverhaal verteld. Na het zingen gaan we knutselen. We knutselen van allerlei dingen, zo maakten we aflopen seizoen o.a. al een vogelmobile, kastje van hout, speculaaspop versieren, glas verven etc. Ook doen we de avonden tussendoor wel eens afwisselen met spelletjes, bingo etc. Om 20.00u is de clubavond afgelopen.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een keer kijken of doe gewoon een keer een avond mee knutselen. We hebben een leuke groep knutselaars maar daar kunnen er natuurlijk altijd een paar bij !
Heb je verder nog vragen bel dan even met Hans Bruinsma tel. 06 – 42 16 56 59 en 0181-848674

Tienerclub Tienerclub

De tienerclub is van september tot en met april en wordt in de regel één keer in de twee weken op zondagavond
van 19.30 uur tot 21.30 uur gehouden. De exacte data zijn te vinden in de maandagenda van "Een Vaste Burcht".
Jongeren van 12 - 18 jaar zijn van harte welkom aan de Swinsedreef 11 .
Voor meer informatie: Richard Oosterom, tel. 0181-400701

Jeugdrubriek Jeugdrubriek
Een kort verhaal om over na te denken.

Een Argentijnse professionele golfer won een groot tournooi. Enige tijd nadat hij het prijzengeld en de felicitaties in ontvangst had genomen, verliet hij het clubgebouw. Toen hij naar zijn auto liep kwam er een vrouw naar hem toe met een hartverscheurend verhaal. Haar baby was ernstig ziek en zou komen te overlijden. En ze wist niet hoe ze de dokters rekeningen kon betalen. De golfer streek over zijn hart en schreef een cheque uit voor de vrouw. ‘Veel sterkte met de baby’.
De daaropvolgende week ontmoette de golfer een official van de nationale golf vereniging. De official zei: ‘Klopt het dat je een jonge vrouw geld hebt gegeven vorige week?’ De golfer knikte bevestigend. ‘Welnu,’ zei de official ‘ik heb nieuws voor je. Ze heeft geen zieke baby. Ze heeft je bedrogen.’
‘Je bedoelt dat er geen baby is die dood aan het gaan is?’
‘Klopt’ zei de official.

‘Bedankt’ zei de golfer. ‘Dat is het beste nieuws wat ik deze week gehoord heb.’